Test; Le Mini Macaron

Le Mini Macaron

For et stykke tid siden fik jeg lavet gellac ved en professionel salon i forbindelse med en “særlig begivenhed”. Jeg har negle der normalt knækker og “splinter” meget nemt, og almindelig neglelak holder meget kort tid på mine negle. Derfor var det en fornøjelse at have gellac på, som både gjorde, at neglene føltes stærkere (og dermed kunne vokse sig længere end normalt), samtidig som farven holdt længe. 

Det er dog desværre for dyrt for mig at tage til en salon for at få lavet negle hver 3. – 4. uge. Derfor har jeg prøvet at finde et lignende alternativ, som jeg kan gøre selv. Altså gellac (eller lignende) som jeg selv kan lægge derhjemme. Og et af de produkter jeg nu har “testet” i et stykke tid er “Le Mini Macaron”.

 

Hvad kan Le Mini Macaron?

Som så mange andre produkter på markedet er dette “Le Mini Macaron” en lak der skal tørre/hærde med en UV eller LED-lampe. Det gør, at lakken er stærkere, og dermed holder i længere tid. På deres hjemmeside skriver de, at den kan holde op til ti dage. Det er ikke helt så længe som gellac/gel polish lagt ved en professionel, men stadigvæk meget bedre end almindelig neglelak. Der hvor “Le Mini Macaron” skiller sig fra de andre lignende produkter man kan købe på nettet er, at de har en 3-i-1-løsning. Det vil sige, at man ikke behøver en basecoat og en topcoat i tillæg til lakken.

Det var denne 3-i-1-løsningen der overtalte mig. For ikke kun sparer man tid ved ikke at skulle lægge 3-4 lag, men man sparer også penge ved at man ikke behøver at købe de ekstra flasker. I tillæg synes jeg det var skønt, at man kunne købe en startpakke for en ret ok pris. En lille startpakke med både en lille LED-lampe, én farve, neglefil, neglebåndsskubber koster omkring 350 kroner. Det er ca samme pris som man skal give for én omgang gel-lak ved en professionel…

Hvor og hvordan?

Jeg har googlet mig frem til, at man kan købe det rigtig mange steder. Man kan bl.a. købe det fysisk ved nogle Bahne og Matas-butikker. Og ellers er der et bredt udvalg af online butikker, der sælger “Le Mini Macaron”. Jeg endte med at købe det ved Nicehands.dk, fordi de var på tilbud dér på det tidspunkt. Varerne blev leveret indenfor to døgn fra bestilling, og der var endda lagt med søde beskeder og lidt chokolade (så har man vundet mit hjerte) – så dem kan jeg godt anbefale, hvis det er.

Som nævnt tidligere kræver “Le Mini Macaron” hverken basecoat eller topcoat. Man skal derfor kun lægge farven på, og lade den hærde i UV-lyset. Jeg har den lille LED-lampe, hvor man kun kan hærde lakken på én finger ad gangen. Derfor kommer jeg lakken på én og én negl, hvorefter den kommer ind i lampen i 30 sekunder. I løbet af de 30 sekunder lægger jeg lakken på den næste finger, som dermed er klart til at komme i lampen når den første er færdig. 

På denne måde tager det mig ca 3 minutter per lag, per hånd. Man anbefaler, at man lægger to lag lak på, men jeg er kommet frem til, at et lag er tilstrækkeligt (for mig, i hvert fald). Jeg er nemlig af den meget utålmodige type, så at have begge hænder færdig på 6 minutter er perfekt! Og jeg synes den holder overraskende godt, også selv om jeg “snyder”. 

På billedet i toppen kan man se hvordan neglene ser ud lige efter, at lakken er kommet på (1 lag).

 

Fordele ved Le Mini Macaron

En af de store fordele – ud over, at det ikke taget så lang tid er, at det ikke fylder så meget. Hvis man ønsker at lave gel lak fra andre mærker (hvor man også tilkøber lamper) er nogle af lamperne ret store. Jeg er også gået i fælden og har på et tidspunkt købt en UV-lampe fra et random sted på nettet. Jeg glemte blot at tjekke størrelsesspecifikationerne, og fik et monster på 25×23 cm hjem! Og så bliver man MEGET glad for den lille størrelse lampen til “Le Mini Macaron”. Og jeg tænker faktisk hellere ikke, at det tager så meget længere tid, at man “kun” kan tage én finger ad gangen – jeg bruger som nævnt blot tiden på at lægge lakken på næste finger. 

Jeg anden ting som jeg personligt synes om er, at når lakken først skaller af, så falder lakken af H E L E neglen. Altså, i ét stykke. Det efterlader dermed ikke et “flosset” udseende. Og det skønne er, at man jo på ingen tid kan lægge en frisk lak på den ene finger. Det taget 1 minut (inkl. “tørretid”), så er du videre.

Billederne nedenunder er taget tre dage efter jeg lagde lakken i første omgang. Lakken på den ene finger er faldet af, og skal derfor erstattes. Billederne er bogstaveligt talt taget med ét minuts mellemrum. I alt holdt denne omgang lak i en uge, hvor jeg skulle efterfylde to negle på forskellige tidspunkter. Det er jeg fint tilfreds med.

En sidste fordel der simpelthen skal med er, at denne lak ikke lugter. Almindelig neglelak har tit en meget kraftig lugt, og jeg bliver derfor altid sendt ud på badeværelset (hvor jeg skal sidde med vinduerne åbne) for at lægge neglelak. Det behøver jeg slet ikke længere! Nu kan jeg sidde i stuen og holde øje med børnene, samtidig som jeg får ordnet neglene… Og det er nærmest det største plus i min bog, for så får jeg det nemlig gjort.

Gelpolish
Shellac

The downside?

Hvis man skulle nævne noget, der er knapt så godt med “Le Mini Macaron” er, at det ikke er så “stærkt” som den gel lak man får lagt ved professionelle. Og nu tænker jeg ikke kun på holdbarheden. Jeg tænker også på hvor meget “modstand” det gør, at neglen kan tåle. De få gange jeg har fået gel lak ved en salon har det gjort hele neglen meget stærk, hvilket har gjort, at de ikke knækker så nemt. Omvendt, så har det været meget sværere at få det af neglen de gange…

Prismæssig ligger “Le Mini Macaron” et sted i midten – ikke det dyreste, ikke det billigste. Men når man så tager med, at man ikke har brug for en basecoat eller topcoat for at bruge det, så hjælper det jo på…

Alt i alt er jeg en ret tilfreds bruger, og jeg vil helt klart anbefale andre at prøve det! I hvert fald hvis man “kun” ønsker en farve der tørrer hurtigt og som har en fin holdbarhed…

Le Mini Macaron 2

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *