Når en sørøver holder fødselsdag; piratskib-kage

Når der er fødselsdag i vores hjem er kagen altid en ting man taler om flere dage, uger, MÅNEDER inden. Og det vi taler om er ikke hvilken type/smag det skal være (det er ALTID den samme de ønsker sig; chokoladekage med smørcreme), men derimod hvilken form den skal have.En af de største hits herhjemme har været denne; en piratskib-kage. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg efterhånden har lavet den, men børnene bliver lige begejstrede hver gang!

Derfor tænkte jeg, at det kunne være en god idé at dele fremgangsmåden til denne kage med jer… Det kan jo være der sidder en lille pirat derude der ville blive glad for at få sådan en kage serveret til den næste fest. Og jeg lover – den er overraskende nem at lave!

Selveste bageprocessen er meget nem; du skal bare lave en bradepandekage og en smørcreme efter eget valg. Samleprocessen kan se lidt sværere ud, men er også overraskende nem (i hvert fald når man har prøvet det et par gange). Du får lige en step-by-step-guide lige hér:

Piratskib kage - Fremgangsmåde

Del din kagebund i tre lige brede dele, og skær en spids på den ene del.

Læg alle dele af bunden ovenpå hinanden – med den bund der allerede har en “spids” på toppen. Skær så en identisk spids på de to øvrige dele. 

Løft de to lag af igen, og saml kagen med smørcreme imellem hvert lag. Skrær dog midten væk fra det øverste lag inden, som vist på billedet.

Smør hele kagen op med smørcreme*. 


Pynt kagen efter ønske. Jeg plejer at bruge lakridser som kanoner, et vingummi-“hjul” som ror. Denne gang brugte jeg kringler som rækværk, og smarties som dæk. Og ellers bare lidt vilkårlig pynt, efter hvad jeg havde 🙂 

Tilføj lys, sejl lavet af grillspyd og papir, samt guldmynter for at fuldende looket.

Hvad tænker I? Det ser ret godt ud, ikke? Altså, stringent kan man ikke kalde det, og det er jo i en helt anden kategori end de fødselsdagskager der bliver pyntet med fondant…men jeg synes selv den er ret sej. Og børnene synes altid det er MEGASEJT at få en piratskib-kage stillet foran sig!

* Erfaring har lært mig at gemme lidt af smørcremen, sætte kagen på køl et lille stykke tid efter at have smurt det meste på, for så at komme det sidste ud over den lidt kolde kage – så får man mere skarpe linjer.

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *