Guide: Vintagetøj online

Jeg har i mange år været glad for at købe tøj i diverse genbrugsbutikker, loppemarkeder og vintage-markeder. Desværre kan det dog være en ret tidkrævende opgave, og jeg ender tit med at køre forgæves. Det er nemlig svært at finde det jeg er på udkig efter (i min størrelse) i de butikker jeg opsøger. Af denne grund er jeg blevet enormt glad for at købe vintagetøj online!

Når man køber vintagetøj online slipper man nemlig at fysisk møde op i de forskellige butikker. Og hvis du tænker, at du nødig vil gå glip af den oplevelse det er at “gå på skattejagt” i en traditionel genbrugsbutik kan jeg kun berolige dig med, at der er lige så mange finurlige skatte at finde i de nedenstående online genbrugs/vintage-butikker som det er i de fysiske butikker. 

Hvis du er lige så glad for genbrugs-/ vintagetøj som mig – eller hvis du ønsker at komme i gang med at købe “preloved” tøj, så får du her en liste over nogle af mine favoritbutikker, der sælger vintagetøj på nettet; 

De 7 bedste steder at købe vintagetøj online

Blog guide 1

Blå kors

Den første online genbrugsbutik jeg synes I skal vide om er lidtsmartere.dk.  Det er Blå Kors der står bag denne hjemmeside. Den fungerer mere eller mindre lige præcis som deres fysiske butikker gør med en god blandning af tøj og ting.

Prisen er en lille smule højere end den er i de fysiske genbrugsbutikker, men på den anden side kan man se, at der ligger virkelig meget arbejde bag webshoppen. Der er postet mange billeder og skrevet virkelig meget info til hvert stykke tøj. På den måde undgår man at købe noget der ikke ligner det man troede, eller som ikke passer alligevel. 

En kæmpebonus er, at man har en fortrydelsesret. Hvis varen ikke passer alligevel, eller ikke var det du håbede på, kan man returnere den indenfor 14 dage. Det kender jeg ikke andre genbrugsbutikker der har. Og man skal hellere ikke glemme, at ved at købe genbrugstøj hér støtter man det gode arbejde Blå Kors udfører.

Find siden på www.lidtsmartere.dk

Blog guide 2

Trendsales

Den anden side jeg vil nævne er én man vidst ikke kan komme udenom når man vil købe genbrugs-/ vintagetøj online, nemlig trendsales

Jeg kan kun forestille mig, at de fleste af jer kender trendsales. Hvis du dog ikke gør det, er det kort fortalt en side hvor private kan købe og sælge til og fra hinanden. Det kan sammenlignes med “den blå avis”, blot at hér sælger man primært tøj og accessories.

Man skal oprette en profil for at købe og/eller sælge varer via trendsales, men når man først er “inde i systemet” er det relativt nemt at bruge det. Man aftaler selv pris og forsendelse med sælger/køber, og man kan gøre nogle virkelig fine kup (eller få solgt tøj man ikke længere bruger selv),

Find det på hjemmesiden www.trendsales.dk , eller appen “trendsales”.

Blog guide 3

LoveRetroAarhus

Det næste I skal kende til er ikke en hjemmeside men en instagramprofil; loveretroaarhus

Denne profil stiftede jeg først bekendtskab til ved et habengut marked, hvor den søde Claudia havde en stand med de skønneste stykker vintagetøj. Jeg gik derfra med en ny kjole og en ny favorit-instagramprofil. Siden den gang har jeg været trofast fan af denne profil, hvor jeg bl.a. fandt denne smukke skjorte.

Konceptet er ret nemt; I opslagene på profilen er der flere billeder og en meget udførlig beskrivelse af tøjet, og så kan man enten skrive til Claudia i kommentarfeltet eller sende hende en besked, og på den måde aftaler man en handel. 

Du kan finde LoveRetroAarhus´instagramprofil hér.

Genbrugstøj online Loveretro
Blog guide 4

TimesUpShop

I den lidt dyrere ende af skalaen når det kommer til at købe vintagetøj online er timesupshop. Når man kommer ind på siden kan man nemt komme til at tro, at det er en udenlandsk side. Men den er altså dansk, og har base i København.

På denne side finder man mærkevarer som Hermés, Gucci, Chanel, osv. Jeg har endnu ikke købt noget fra denne side, men det er et af mine favoritsteder at “vinduesshoppe”, når det kommer til genbrugstøj. 

Denne side finder du på www.timesupshop.com

Blog guide 5

Atter

En lidt utraditionel måde at tænke genbrug på får man hos Atter, hvor Stine syr tøj ud af sengetøj der er fundet i genbrugsbutikker. Det lyder måske lidt skørt, men jeg synes det er den fineste måde at upcykle noget på. Og det tøj hun laver er så smukt, så smukt. 

Hun sælger nogle af de ting hun laver via hendes instagramprofil, og man kan også komme med bestillinger, hvis man ønsker noget specifikt.

Du finder hendes instagramprofil, atter.wearyourlinnen hér.

Genbrugstøj online Atter
Blog guide 6

Morfars Moustache

En af de (formodentlig) bedste webshops indenfor denne kategori er én jeg ikke har prøvet endnu, men som jeg helt klart vil til at bruge fremover – MorfarsMoustache.dk.

Denne hjemmeside fandt jeg da jeg målrettet søgte efter sider til denne guide, og jeg er helt vild med den af flere årsager; den gør det meget nemt at finde hvad man leder efter, idet man kan vælge kategori, størrelse og årti (altså hvilken stiltype man er ude efter). 

Ydermere er der mange gode billeder og udførlige beskrivelser til hvert stykke tøj. Der er også sat mange mål på de forskellige stykker tøj. Dermed kan man være nogenlunde sikker på, at det sidder som det skal, inden man bestiller noget. Og hvis det alligevel ikke skulle passe, så har Morfars Moustache også både fortrydelsesret og reklamationsret.

Blog guide 7

Hello Vintage

Sidst men ikke mindst: det sted jeg har købt det meste (og bedste) af mit genbrugs-/vintagetøj er til de fysiske “hello-vintage”-markeder, der en gang imellem afholdes i flere forskellige byer. 

For nylig opdagede jeg, at de også har oprettet en instagram-profil, hvor de (på samme måde som de øvrige insta-profiler jeg har nævnt i denne guide) sælger udvalgt vintagetøj.

Herinde kan man finde retro tøj fra alle årtier, og jeg mistænker, at jeg kunne gå hen og blive fast kunde ved dem…

Instagram-profilen kan du finde hér (og informationer omkring deres fysiske markeder kan du finde på denne hjemmeside). 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *